Om Boel Kristina

2005 startade jag mitt konstnärskap på heltid efter 25 år med grafisk formgivning och eget tryckeri. Sedan dess har det blivit ett 20-tal utställningar i Göteborg och Bohuslän. Mina sillar finns på Salt & Sill på Klädesholmen och växtmålningar hänger på Arken Art Garden Gallery i Göteborgs hamn. Jag har skapat en helt egen kortlek, Vägledningskortleken, med 52 olika konstverk med vägledande text.

Våren 2021 gick jag en Diplomutbildning i silversmide och jag skapade en kollektion med silversillar och bohuslänska blommor. Sommarens utställning Bohusfröjd på Fröken Trulls samt microutställningen på Ellös bibliotek blev båda mycket lyckade.

Hösten 2021 kommer jag att göra en 3 månader lång resa genom Europa, tanken är att utforska och skapa konst längs vägen.

”när jag var liten ville jag bli arkeolog och gräva fram skatter, jag tycker att det blev så”